Kuva: Sari Eerolainen, Kangasalan Sanomat.

Hei,

Tässä tiivistetysti minun ja yritykseni elämäntarina.

Olen Johanna Virtanen. Syntynyt Kangasalla ja asunut siellä yli kaksikymmentä vuotta, jonka jälkeen muutin maaseudun rauhaan Kuhmalahdelle.

16-vuotiaana pidin välivuoden ja menin töihin Kangasalan kiinteistöpalveluun, opettelemaan siivoustyötä. Tämän jälkeen lähdin opiskelemaan catering -alaa kolmeksi vuodeksi. Valmistuttuani menin töihin Saarioisiin Sahalahdelle ja olin siellä lopulta puoli vuotta. Tämän jälkeen palasin kiinteistöpalveluun. Työvuosia kertyi yhteensä 13 ennen yrittäjäksi ryhtymistä. Välissä sain kaksi lasta, joiden vuoksi olin pois työelämästä kaksi vuotta.

Yritystoimintani aloitin kesäkuussa 2017. Päätös ei ollut helppo, mutta halusin luottaa sisäiseen intuitioon ja kokeilla, kävi miten kävi. Eipä tarvitse sitten kiikkustuolissa harmitella, kun ei tullut kokeiltua. Yritys on ollut toiminnassa pian vuoden, vakituisia kotisiivousasiakkaita on reilut 30 kpl ja lisäksi satunnaiset asiakkaat, jotka tilaavat ikkunanpesuja yms. Teen myös toimistosiivouksia ja vahauskeikkoja sekä käyn ikäihmisille kaupassa ja apteekissa.

Asiakkaat arvostavat siivousjäljen lisäksi luotettavuutta sekä sitä, että aina on sama tuttu siivooja. Työskentelen tällä hetkellä yksin ja siinä on toki omat haasteensa jos sairastuu tai sattuu jotain muuta, mutta asiakkaat ovat olleet ymmärtäväisiä, kun näin on käynyt.

Olen erittäin tyytyväinen tähän hommaan, rakastan työtäni ja sitä, että saan olla eri ihmisten kanssa tekemissä ja paras mieli tulee siitä, kun näkee kättensä jäljet ja saa asiakkaalta kehut ja joskus jopa pullakahvit. Yrittäjällä on vapaus, josta en suostu enää luopumaan.

"Luotettava siivooja on arjen aarre"